Du som letar arbete
HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

UTVECKLING

Tillsammans vässar vi ditt personliga varumärke, utvecklar dina kunskaper, erfarenheter och skapar nya förutsättningar.

MÖJLIGHETER

Vi hjälper dig att hitta nya möjligheter inom branscher och företag som passar in just på dina kompetenser och erfarenheter.

RESULTAT

Vi har med oss många års positiva erfarenheter av att motivera, guida och visa arbetssökande nya vägar tillbaka till arbetslivet.

Vi skapar jobbmöjligheter

VI SKAPAR JOBBMÖJLIGHETER

Business Performance rymmer ett antal olika tjänster som hjälper ett brett åldersspann av arbetssökande tillbaka till arbetslivet, nyanlända att komma i arbete eller utbildning och etablera sig i samhället.

I samarbete med olika myndigheter och organisationer driver Business Performance parallellt flera projekt inom jobbsökning och integration.

”Jag gick arbetslös i tre år, men efter jag började på Business Performance hade jag ett jobb efter tre månader.”

Tidigare deltagare, 42
(Jobbar nu som projektledare)

”Jag hade noll arbetslust när jag kom till Business Performance, men jag lockades till att göra ett bra jobb och kände mig behövd. Handledarna visade yrkesrespekt som om vi var kollegor.”

Tidigare deltagare, 36
(Arbetar nu som marknadsassistent)

”Jag märkte att handledarna på Business Performance verkligen hade tid och förmåga att hjälpa mig att kunna se nya möjligheter till jobb som jag aldrig haft en tanke på tidigare”

Tidigare deltagare, 31
(Startat egen firma inom friskvård)

Vad säger våra deltagare om oss?

Hör på några av alla de människor vi hjälpt ut i arbetslivet:

Melisa
Bita
Lena

VÅRA PROGRAM FÖR DIG SOM LETAR ARBETE

Rusta och Matcha

Redo att jobba eller plugga? Rusta och Matcha (ROM) är ett program som vänder sig till dig som kanske saknar rätt kontakter eller behöver hjälp med det där lilla sista som krävs för att hitta ett arbete eller komma in på en utbildning. Vi jobbar i ett mindre format där du som deltagare blir sedd och får mer personligt, effektivt, och engagerat stöd av handledarna.

Hos oss kan du få:

 • Vägledning kring val av yrke eller studier
 • Hjälp med ditt personliga varumärke, din cv och presentation
 • Behovsmatchning i våra djupa, breda företagsnätverk
 • Intervjuträning och stöd att söka jobb eller utbildning

Hur anmäler jag mig?

Genom Arbetsförmedlingen. Om du är inskriven  kan du söka till Rusta och Matcha hos oss genom att uppge KA-nummer 10073410. Därefter tar din handläggare beslut om du har rätt till tjänsten, innan du kan börja hos oss.

Förstärkt Arbetsträning

 Vill du ha ett jobb men känner att du står långt ifrån arbetsmarknaden? Kanske är du i extra behov av stöd och hjälp för att fungera på en arbetsplats? Då är förstärkt arbetsträning (FAT) perfekt för dig. Det innebär att du får träna på att arbeta kravlöst under en längre tid hos oss med de anpassningar just du behöver för att bli rustad att jobba på riktigt.

Vi ger dig:

 • Tryggheten och sammanhanget av en positiv arbetsplats
 • Personlig handledare med regelbundna möten
 • Arbetsuppgifter som anpassas efter intressen och förmåga
 • Coachning för att utmanas, utvecklas och bli beredd för arbetsmarknaden

Hur anmäler jag mig?

Kontakta Arbetsförmedlingen och säg att du vill prova förstärkt arbetsträning hos oss. Din handläggare berättar om du har rätt att söka, och efter en godkänd ansökan kan du sedan börja din arbetsträning.

Arbetslivsinriktad rehabilitering

 Varit sjukskriven en längre tid? Vill du arbeta men känner att sjukdomen sätter käppar i hjulet? Med arbetslivsinriktad rehabilitering (AR) kan du få möjlighet att bygga upp din fysiska och psykiska hälsa samtidigt som du jobbar hos oss. Målet är att hitta nya, hållbara sätt för dig att arbeta på.

Vi erbjuder:

 • En trygg arbetsplats med anpassningar efter dina förutsättningar
 • Personlig tillfrisknadsplan med daglig uppföljning av handledare
 • Riktiga arbetsuppgifter inom t.ex. marknadsföring och administration
 • Gradvis upptrappning av utmaningar för att hjälpa dig läka och växa

Hur anmäler jag mig?

Du som är sjukskriven kan prata med din läkare eller din handläggare på Arbetsförmedlingen och/eller Försäkringskassan om att du är intresserad av arbetsrehab hos oss. Efter att alla inblandade parter godkänt ansökan kan du börja hos oss.

Vill du veta mer om våra program?

Vi ses gärna på ett personligt möte där vi kan prata mer om dig och dina behov. Skriv in dina uppgifter och vad du behöver hjälp med i formuläret nedan, så hör vi av oss.

13 + 13 =

"På BP blir man verkligen sedd och uppskattad för sina unika erfarenheter..."

Tidigare deltagare, 45
(Jobbar nu som projektledare)

"Business Performance hjälpte mig hitta nya vägar jag inte hade en aning om förut"

Tidigare deltagare, 37
(Numera kommunikatör)

TIDIGARE PROJEKT & INSATSER

Premiär

 Premiär var ett framgångsrikt integrations- och inkluderingsprojekt i Samordningsförbundets regi. I projektet samverkade kommuner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Business Performance där vi bedrev ett aktivt CSR-arbete.

Tillsammans har vi stöttat nyanlända och utlandsfödda unga vuxna för att underlätta deras väg till arbete eller studier.

Scopum

Arbetsförmedlingen valde Business Performance AB för att utveckla Arbetsförmedlingens framtida arbetsmetoder. Projekt Scopum, var ett arbetsmarknadspolitiskt projekt som fokuserade på att jämföra och utveckla nya metoder för att hjälpa och stödja långtidsarbetslösa (Referensgruppen i projektet hade varit arbetssökande i snitt >8 år).

I projektet fick den arbetssökande stöd och coachning för att identifiera sina färdigheter och förutsättningar samt att öka sin motivation. Förutom att hjälpa den arbetssökande var målet även att skapa ett underlag för Arbetsförmedlingen inför deras nationella upphandling av förberedande, motiverande insatser.

Vårt arbete ledde fram till ”Fördjupad Karriärvägledning” som nu erbjuds löpande över hela landet.

 

Integrera med praktik

 Ett samarbete mellan Business Performance, Arbetsförmedlingen och de tre kommunerna Kinda, Motala och Söderköping. Med stöd från ESF (Europeiska Socialfonden) syftade projektet på att förbättra praktikmottagandet för nyanlända både hos kommunen och näringslivet.

Genom kompetensutveckling hos personal på de deltagande parterna så förbättras och effektiviseras hela processen med mottagande, kommunikation och beslutsfattning. Detta leder till en snabbare handläggning och öppnar upp för nya möjligheter inom integration genom praktik.

BUSINESS

PERFORMANCE

Skapar trygghet varje dag

KONTAKTA OSS

info@businessperformance.se
031 761 08 00

Föreningsgatan 14
411 27 Göteborg